Isten csiszolópapírja

Isten csiszolópapírja

Nemrég felhívta a figyelmemet valaki, aki nagyon szeret, hogy nem túl keresztyéni módon gondolkodtam a közösségünkben felmerülő nehézségekről. Az első reakcióm természetesen a védekezés volt. Gyorsan igazoltam a hozzáállásomat. Azzal érveltem, hogy nem tehetek a reakciómról; ilyen a személyiségem – tisztán látom a jót és a rosszat, és ezt ki is kell mondani. Nőként egyszerűen tudom, hogyan gondolkodnak a nők.

Végül az Úr egy egyszerű illusztrációval értette meg velem a dolgot.

A férjem gyönyörű bútorokat készít. Mindig elmondja, hogy gyakran az utolsó simítás az, mely egy darabot hétköznapi bútorból finoman megmunkált bútorrá tesz.

A finoman megmunkált bútorok készítése során rendkívül látványos változás megy végbe a nyers faanyagtól egészen a kész darabig. Amikor már úgy tűnik, a bútor elkészült, akkor kezdődik a kemény feladat: a csiszolás. Ez a művelet fáradságos munkát igényel, melynek során a különböző durvaságú csiszolópapírokkal újra és újra végigmennek a darabon. Egy hozzáértő mesterembernek a legapróbb, nem teljesen sima folt sem kerüli el a figyelmét. Végül egy réteg viasszal dörzsölik át, ami időigényes, szakértő szemet és sok türelmet igényel.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, hölgyeim, de én nem akarok Isten befejezetlen bútordarabja lenni. A probléma abból ered, hogy sok évvel ezelőtti megtérésünk után könnyű azt gondolni, hogy már nem kell változnunk. Krisztusban való új életünk első éveiben Ő drámai dolgokat végzett el bennünk. Fogta a nyers fát, és megmunkált minket Krisztusban. Figyelemre méltó változásokat láttunk; átalakultak szokásaink és életszemléletünk. Most, évekkel később az ácsmester el akarja kezdeni a csiszolást.

Új életünk első éveiben Ő drámai dolgokat végzett el bennünk. Most, évekkel később az ácsmester el akarja kezdeni a csiszolást.

A famegmunkálást a mesterember durva csiszolópapírral kezdi. Ahogy a fa kisimul, egyre finomabb csiszolópapírt használ. A felületkezelés után még átdörzsöli a bútort acélgyapottal, hogy eltávolítsa a nedves felületen lerakódott porból eredő „csomókat”. Minden egyes lépés egyre inkább kiemeli a fa szépségét és a bútordarab mintázatát.

Szeretném magamban tudatosítani, hogy a Szent Szellem munkálkodik az életemben, és engedni akarok Neki, hogy hajlandó legyek olyan változtatásokra, amelyek előhozzák belőlem Krisztus Jézus dicsőségének szépségét. Az én esetemben ez a lecsiszolni való most a „nem túl keresztyéni” gondolkodásmód volt. Életem sok területén érzem Isten finomító munkáját. Lehet, hogy már nem kalapáccsal vagy fűrésszel dolgozik rajtam, de a munka ugyanolyan fontos.

Uram, segíts, hogy tudatában legyek a te csiszoló munkádnak az életemben! Nem akarom visszautasítani a te formáló munkád hatását. Szeretnék engedelmeskedni kezednek, hogy még inkább olyan legyek, mint Megváltóm. Ámen. „Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára.” (Fil 1,6)

Mary Gianotti

Biblical Eldership Resources

Mary Gianotti a BER korábbi igazgatójának, Chuck Gianottinak a felesége, és a Bátorítás vezetők feleségeinek című könyv társszerzője, amely a Bible-Equip.org oldalon érhető el.Isten műhelyében

Carl Eichhorn – 135x205mm, 372 oldal

Áhítatos könyv minden napra egy egy Bibliából vett idézettel, hozzá tartozó magyarázattal.

A szerző, Dr. Carl Eichhorn, egy német evangéliumi mozgalom igehirdetője volt. Könyvében mintegy negyven éves szolgálatának tapasztalatait és a Biblia nagy igazságait tárja az olvasó elé.


Share this post