Imakérés Kazahsztánért

Tüntetés Kazahsztánban

Imakérés Kazahsztánért

A kazahsztáni zavargásokról sok helyről hírt kaphattunk az elmúlt napokban. Alább egy személyes forrásból származó imakérést szeretnénk továbbítani az olvasóink felé.

Kazahsztán a kilencedik legnagyobb területű ország, ugyanakkor a népsűrűsége az egyik legkisebb a világon. Gazdag uránban és kőolajban, de a lakosság az ebből származó gazdagságból nem részesedik. A Szovjetunió utódállama, itt található a bajkonuri űrrepülőtér, amely a legnagyobb orosz űrközpont. A lakosság 70%-a muzulmán, 24%-a orosz ortodox és 2%-a protestáns keresztyén.

Arman Aubakirob, keresztyén kiadóvezető a következőképpen látja az ottani helyzetet, illetve ezek az imakérései:

1. A nyugati média nem mutatja be pontosan a Kazahsztánban történteket. A narratívájuk alapvetően az, hogy a tüntetők a jók, a kazah kormány a rossz, és Putyin/Oroszország a csúf.

A valóság azonban az, hogy kezdetben sok jó szándékú tüntető gyűlt össze (nem nevezném őket békésnek), de idővel csatlakozott hozzájuk a csőcselék, és felgyújtották a városközpontot. A csőcselék harcok nélkül elfoglalta a titkosrendőrség almati központját (mert a titkosrendőrség vezetője a zavargások egyik szervezője volt), és megszerezte a felszereléseiket. Az első éjszakán a helyi politika nem tudott szembeszállni a csőcselékkel. A helyzet csak azután kezdett javulni, hogy Putyin 3000 katonát küldött Almatiba, miután elnökünk a segítségét kérte.

Szóval kijelenthetjük, hogy mindenki, aki a BBC, CNN stb. híreit nézi, vegye figyelembe, hogy a tudósítások könnyen félrevezetőek lehetnek.

Általában az elsők között vagyok, akik kritikával illetik a kormányunkat és Putyint, de ezúttal úgy tűnik, hogy megpróbáltak helyesen cselekedni.

2. Imádkozzunk

…hogy a keresztények ne keveredjenek bele a különböző vitákba – a zavargásokról, az emberi jogokról, Putyinról, a kormányról stb., amelyek jelenleg körülöttünk zajlanak! Olyan könnyű feldühödni és dühösnek maradni. Kérlek, imádkozzatok, hogy mi, keresztyének a mennyei otthonunkra és felebarátaink szolgálatára összpontosítsunk!

…a gyülekezetvezetőkért, hogy jól vezessék gyülekezeteiket – Krisztus felé, nem pedig politikai döntések felé; a Szentírás hűséges prédikálásával, nem pedig a véleményük hangoztatásával!

…a gyülekezetek egységéért az evangéliummal a középpontban, nem pedig politikai szövetségek (kormánypárti, Putyin-ellenes, nyugatpárti stb.) körül!

…a bátor evangelizációért! És emberek ezreinek megtéréséért, akik Kazahsztán függetlenné válása óta először nem mondhatják, hogy stabil országban élünk!

Arman Aubakirov

Share this post