Ha azon gondolkodsz, hogy elhagyod a gyülekezetet…

Ha azon gondolkodsz, hogy elhagyod a gyülekezetet…

MIELŐTT ÚGY DÖNTENÉL, HOGY TÁVOZOL

1. Imádkozz!

2. Tudasd a jelenlegi vezetőkkel a terveidet, mielőtt egy másik gyülekezethez csatlakoznál, vagy úgy döntenél, hogy egy másik városba költözöl! Kérd ki a tanácsukat!

3. Mérlegeld az indítékaidat! Valamilyen bűnnel terhelt személyes konfliktus vagy csalódás indít a távozásra? Ha tanításbeli okokról van szó, akkor ezek a kérdések jelentősek?

4. Tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy kibékítsd a megromlott kapcsolatokat!

Mérlegeld az indítékaidat!

5. Mindenképpen vedd figyelembe a gyülekezet életében látott összes „bizonyítékát a kegyelemnek” – azokat a pontokat, ahol Isten munkája nyilvánvaló! Ha nem látod Isten kegyelmének egyetlen bizonyítékát sem, akkor érdemes még egyszer megvizsgálnod a saját szívedet (Mt 7,3-5).

6. Légy alázatos! Ismerd el, hogy nem tudsz mindent, és értékeld az embereket és a körülményeket jóindulatúan (igyekezz a legjobbat feltételezni róluk)!

HA ELMÉSZ…

1. Ne oszd meg Krisztus Testét!

Ne oszd meg Krisztus Testét!

2. A lehető legnagyobb gondossággal ügyelj arra, hogy még a legközelebbi barátaid között se szíts elégedetlenséget! Ne feledd: nem akarod, hogy bármi is akadályozza a kegyelemben való növekedésüket ebben a gyülekezetben! Tagadd meg a pletykálkodás iránti vágyat (ami magában foglalja a dolgok „megszellőztetését” vagy azt, amikor „csupán elmondjuk, amit érzünk”)!

3. Imádkozz a gyülekezetért és annak vezetőségéért, kérj áldást rájuk! Keress módot ennek gyakorlati megvalósítására! Ha megbántottak, akkor bocsáss meg – ahogy neked is megbocsátottak!

Mark Dever

9marks.orgA gyülekezet – Útmutató Isten családjához

Stephen McQuoid – 124x183mm, 144 oldal

Minden héten keresztyének milliói gyűlnek össze, hogy imádják Istent és közösségben legyenek egymással. Nem csak azért tesznek így, mert szeretnek együtt lenni, noha kétségkívül jól érzik magukat az összejöveteleiken, hanem mert felismerték, hogy valami nagyon mély jelentősége van, ha valaki része egy gyülekezetnek.


Share this post